Du behöver:
- 100 g smör eller margarin
- 3/4 dl florsocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 1 äggula
- 4 msk hallonsylt
- 1 äggvita
- 1 dl strösocker
Gör så här:
1. Blanda smör, florsocker, mjöl och äggula till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Lägg i plastpåse i kylen minst 30 min.
2. Vispa äggvita till hårt skum. Blanda försiktigt ner sockret.
3. Lägg degen på mjölat bord och dela i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 15cm bred och 25cm lång. Bred sylt på varje rektangel, ca 3-4 cm av översta delen ska vara utan sylt. Bred marängsmeten ovanpå sylten.
4. Rulla ihop rektanglarna från långsidan som en rulltårta och täck med plastfolie. Lägg i frysen 30 min. Skär varje rulle i 12 skivor och lägg på bakpappersklädd plåt.
5. Grädda i 150 grader ca 20 min. Låt kakorna svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar