tisdag 29 maj 2012

Passionsmacarons

Andra försöket på macarons blev betydligt bättre än det första. Lite problem med att få dem att lossna från plåten bara. Passionsfrukt och vitchoklad var en riktigt bra kombo. Jag valde att lämna kvar kärnorna så det blev lite krispighet i det hela. Annars kan man passera fruktköttet för att få en helt slät kräm. Av receptet blir det ca 25 dubbla kakor.

Du behöver:

Kakor:
  • 170g florsocker (knappt 3dl)
  • 110g siktat mandelmjöl
  • 90g äggvita (ca 3st)
  • 2msk strösocker 
  • några droppar gul hushållsfärg
Passionskräm:
  • 125g vit choklad
  • 50g passionsfruktkött (2-3 frukter)
  • 2tsk honung
  • 2msk vispgrädde 
  • ev några droppar hushållsfärg 
Gör så här:
1. Kakor: Väg upp florsockret. Blanda med mandelmjölet och sikta 
2.Vispa äggvitan fluffig i en ren och torr bunke. Tillsätt strösockret och fortsätt vispa tills äggvitan blivit till ett fast skum 
3. Vänd ner mandel- och florsockerblandningen i äggvitan tillsammans med hushållsfärgen. Blanda tills du har en jämn smet
4. Spritsa ut rundlar knappt stora som femkronor på två bakplåtspapperklädda plåtar. Låt kakorna vila på plåten minst 45 minuter. Då torkar ytan och kakorna blir finare. 
5. Sätt ugnen på 125 grader. Grädda i omgångar på ugnens nedersta fals i ca 20 min. Kakornas överdel ska fortfarande vara ganska blek, men underdelen ska släppa från bakplåtspappret om du provar att lyfta upp dem. Låt kakorna svalna. 
6. Passionskräm: Bryt chokladen i mindre bitar. Gröp ut fruktköttet ur passionsfrukterna och väg upp. 
7. Värm försiktigt alla ingrediensertill passionskrämen utom färgen i en liten kastrull på spisen. Röd då och då, och dra kastrullen från värmen när chokladen har smält och krämen ser jämn och fin ut. Tillsätt eventuellt några droppar gul hushållsfärg. Låt den stelna i kylen i någon timme, krämen ska bli lagom tjock för att spritsa .
8. Spritsa passionskräm på botten av hälften av kakorna. Lägg ihop med resten av kakorna. Förvara kakorna i kylen 4-5 dagar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar