lördag 5 mars 2011

Lyxig räkmacka

Det här är ett recept som är generöst med räkor både inuti och ovanpå. Mamma och jag hade filmkväll på onsdagen och jag gjorde dom här godbitarna. Det blir fyra portioner av detta recept. 

Du behöver
  • 12 skivor formfranska 
  • smör
Fyllning
  • ca 600 g räkor med skal
  • 100 g färska champinjoner 
  • 150 g mjukost med räksmak 
  • 1 dl  creme fraiche 
  • 2 krm cayennepeppar 
  • 1 msk finhackad dill 
Toppkräm
  • 150 g färskost t.ex philadelphia 
  • 1 dl creme fraiche 
Garnering
  • ca 400 g räkor med skal 
  • ½ dl klippt dill
  • dillvippor
  • grönsallad
Gör så här
1. Ta med pepparkaksmått ut hjärtan av brödskivorna. Smöra alla hjärtan på båda sidor, utom undersidorna på de fyra som ska vara bottnarna.
2. Fyllning: Skala och hacka räkorna. Ansa och finhacka svampen. Blanda alla ingrediernserna till en slät kräm. Bred hälften av fyllningen på bottnarna, täck med fyra hjärtan. Förderla resten av fyllningen på bakelserna och täck med de sista brödksivorna. 
3. Toppkräm och garnering: Blanda ost och creme fraiche. Bred ett tunt lager ovanpå och runt bakelsernas kanter. Spara resten av ostkrämen. Tryck försiktigt fast dill runt kanterna. Spritsa konturen av hjärtformen med den sparade ostkrämen så att du forstärker hjärtformen. Skala räkorna. Lägg räkorna i rader innanför kanten. Lägg på dillvippor. Placera bakelserna på en bädd av salladsblad      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar