Botten:
- 2 ägg + 2äggulor från marängsmeten
- 3 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1½ dl mjölk
- 100 g smält smör
- rivet skal av en citron
- 3 äggvitor
- 1½ dl socker
- 50-75g mandelspån el hackade hasselnötter
1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten omväxlande med mjölken och smöret under omrörning. Tillsätt citronskalet. Häll smeten i en mindre långpanna ( 25x35 cm) täckt med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 min.
2. Vispa under tiden vitorna till hårt skum och tillsätt sockret lite i tagen under fortsatt vispning. Klicka ut över kakan och bred ut det tills kakan täcks. Rosta ev mandelspån i en torr het panna ( gjorde inte jag). Strö över mandelspånen, grädda kakan ytterligare 10 min. Låt marängen gärna torka på eftervärme.
3. Skär kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar