Du behöver till ca 14st
- 2 ägg
- 2½ dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- ½ tsk bakpulver
- 2 dl glutenfri mjölmix (finare)
- 100g smör
2. Vispa ägg och socker riktit pösigt Blanda alla torra ingredienser för sig ordentligt.
3. Rör snabbt ner i äggsmeten och häll seda i smöret. Rör inte för mycket, utan bara precis så det blir blandat. För annars försvinner det "fluffiga" ur smeten och och då blir muffinsarna inte lika bra.
4. Klicka ut i formar och ställ dem sedan längst ner i ugnen i ca 10 min. Muffinsarna ska vara kladdiga när de tas ut. Låt de sedan stelna i kylskåp minst ett par timmar, helst under natten.
Sedan när muffinsarna stelnat vispar man grädde och lägger i en näve frysta hallon eller sylt och fyller groparna med det.
Chokladfrosting:
- 75g valfri choklad ( jag använde mörk choklad)
- 130g mjukt smör
- 150g cream cheese
- 2dl florsocker
2. Vispa smöret med elvisp så det blir krämigt. Vispa sedan ner övriga ingredienser.
3. Ställ in frostingen i kylen en stund så blir den fastare. Rör om med en sked för att känna om konsistensen är nog fast. Om den inte är det, ställ in frostingen i kylen ett tag till. Och skulle glasyren bli för fast, låt den stå i rumstemperatur ett tag innan man spritsar på de fyllda kladdkakemuffinsarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar