onsdag 6 april 2011

Glutenfria Choklad Cupcakes

Bakade dessa till mitt lilla kalas. Glutenfria kladdkakemuffins fyllda med hallongrädde och chokladfrosting på toppen. Enligt mor och bror blev det lyckat.

Du behöver till ca 14st
  •   2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 dl glutenfri mjölmix (finare)
  • 100g smör
1.Lägg ugen på 200 grader och smält smöret och ställ åt sidan. 
2. Vispa ägg och socker riktit pösigt  Blanda alla torra ingredienser för sig ordentligt. 
3. Rör snabbt ner i äggsmeten och häll seda i smöret. Rör inte för mycket, utan bara precis så det blir blandat. För annars försvinner det "fluffiga" ur smeten och och då blir muffinsarna inte lika bra. 
4. Klicka ut i formar och ställ dem sedan längst ner i ugnen i ca 10 min. Muffinsarna ska vara kladdiga när de tas ut. Låt de sedan stelna i kylskåp minst ett par timmar, helst under natten. 


Sedan när muffinsarna stelnat vispar man grädde och lägger i en näve frysta hallon eller sylt och fyller groparna med det. 


Chokladfrosting:
  • 75g valfri choklad ( jag använde mörk choklad)
  •  130g mjukt smör
  • 150g cream cheese
  • 2dl florsocker
1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna. 
2. Vispa smöret med elvisp så det blir krämigt. Vispa sedan ner övriga ingredienser.
3. Ställ in frostingen i kylen en stund så blir den fastare. Rör om med en sked för att känna om konsistensen är nog fast. Om den inte är det, ställ in frostingen i kylen ett tag till. Och skulle glasyren bli för fast, låt den stå i rumstemperatur ett tag  innan man spritsar på de fyllda kladdkakemuffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar