Du behöver:
ca 12 skivor
- 100g margarin eller smör
- 3 ägg
- 2dl strösocker
- 3dl vetemjöl
- ½dl kakao
- 2tsk bakpulver
- 1msk kanel
- 1tsk vaniljsocker
- 100g mörk choklad
- 4dl fint riven rå rödbeta ( 2 lite mindre)
- 100g philadelphiaost
- 50g smör
- 2dl florsocker
- 2tsk vaniljsocker
- 25g flisad mörk choklad
1. Smält matfettet i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en skål. Hacka chokladen grovt.
3. Tillsätt fettet, mjölblandningen och rödbetorna till äggsmeten. Blanda sist ner chokladen.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1½ liter .
5. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader, 45-50 minuter. Prova med sticka. Låt kakan vila något och vänd sedan upp den på sockrat bakplåtspapper .
6.Kör philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp till en fluffig topping. Bred den på den kalla kakan och strö chokladen ovanpå.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar