söndag 11 mars 2012

Rödbetskaka med choklad

Ni som inte vågat er på att baka med rödbeta kan definitivt testa på det. Jag var väldigt skeptisk först men det var riktigt gott måste jag säga. 


Du behöver:
ca 12 skivor

  • 100g margarin eller smör 
  • 3 ägg
  • 2dl strösocker
  • 3dl vetemjöl 
  • ½dl kakao
  • 2tsk bakpulver 
  • 1msk kanel
  • 1tsk vaniljsocker
  • 100g mörk choklad
  • 4dl fint riven rå rödbeta ( 2 lite mindre)
Topping:

  • 100g philadelphiaost 
  • 50g smör
  • 2dl florsocker
  • 2tsk vaniljsocker
Garnering:

  • 25g flisad mörk choklad
Gör såhär:
1. Smält matfettet i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. 
2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, kanel och vaniljsocker i en skål. Hacka chokladen grovt.
3. Tillsätt fettet, mjölblandningen och rödbetorna till äggsmeten. Blanda sist ner chokladen. 
4. Bred ut smeten i en smord och bröad sockerkaksform ca 1½ liter .
5. Grädda långt ner i ugnen i 175 grader, 45-50 minuter. Prova med sticka. Låt kakan vila något och vänd sedan upp den på sockrat bakplåtspapper .
6.Kör philadelphiaost, smör, florsocker och vaniljsocker med en elvisp till en fluffig topping. Bred den på den kalla kakan och strö chokladen ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar