Vill man ha något gott och snabbt till fikat passar de här perfekt. I grundreceptet används äpplen men jag använde hederlig jordgubbssylt istället. Gjorde även ett par glutenfria och det gick också bra.
Du behöver:
12 st
- 3dl mjölk
- 4 ägg
- 3dl vetemjöl
- 2msk socker
- 1tsk malen kardemumma
- en nypa salt
- 4msk flytande margarin eller smör
- 2 äpplen
- 1msk flytande margarin eller smör
- en nypa kanel
1. Blanda mjölk och ägg i en bunke , vispa de sinsemellan blandade torra ingredienserna. Ställ smeten svalt och låt den svälla i en halv timme
2. Ringla lite smält fett i muffinsformarna. Fördela smeten i formarna. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 30 minuter i 225 grader. Pannkakorna pöser i ugnen, men de lägger sig när du tar ut dem ur ugnen.
3. Tvätta och tärna äpplena. Stek äppeltärningarna lätt i fett i en stekpanna. Tillsätt en nypa kanel.
4. Lägg äppeltärningarna på muffinsarna och servera varma med glass eller vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar