söndag 11 mars 2012

Pannkaksmuffins

Vill man ha något gott och snabbt till fikat passar de här perfekt. I grundreceptet används äpplen men jag använde hederlig jordgubbssylt istället. Gjorde även ett par glutenfria och det gick också bra. 
Du behöver: 
12 st
  • 3dl mjölk
  • 4 ägg
  • 3dl vetemjöl
  • 2msk socker
  • 1tsk malen kardemumma
  • en nypa salt
  • 4msk flytande margarin eller smör 
Dessutom:
  • 2 äpplen 
  • 1msk flytande margarin eller smör 
  • en nypa kanel
Gör såhär:
1. Blanda mjölk och ägg i en bunke , vispa de sinsemellan blandade torra ingredienserna. Ställ smeten svalt och låt den svälla i en halv timme 
2. Ringla lite smält fett i muffinsformarna. Fördela smeten i formarna. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 30 minuter i 225 grader. Pannkakorna pöser i ugnen, men de lägger sig när du tar ut dem ur ugnen. 
3. Tvätta och tärna äpplena. Stek äppeltärningarna lätt i fett i en stekpanna. Tillsätt en nypa kanel.
4. Lägg äppeltärningarna på muffinsarna och servera varma med glass eller vispad grädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar