torsdag 17 januari 2013

The best bun in the world!

Här är bullen för den som gillar mycket med extra allt på. Väldigt kraftiga men gud så goda. Riktigt monstergoda. Minns inte riktit när jag bakade dessa men nån gång under hösten. Men om jag skulle ändra nånting skulle jag nog göra dem hälften mindre till nästa gång, för det kommer definitivt bli en nästa gång. Receptet har jag tagit från Sockerrus.se men ursprungligen är det ett Amerikanskt recept. Receptet ger 12 megastora bullar.

Du behöver:
Bullar:
  • 35 gram torrjäst
  • 240 ml varm mjölk (lite mer än finger varmt ca 45 grader)
  • 1 1/4 dl socker
  • 80 gram smör ( rumsvarmt)
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 9,5 dl mjöl
Fyllning:
  • 150 gram farinsocker (ca 2,5 dl)
  • 2½ msk kanel
  • 80 gram smör rumsvarmt
Glasyr:
  • 125 gram smör
  • 3,5 dl florsocker
  • 80 gram cream cheese
  •  1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
  • 1 krm salt
Gör så här:

1. Lös upp jästen i den varma mjölken.
2. Blanda socker, smör, salt och ägg. 
3. Tillsätt mjöl och blanda väl. 
4. Knåda ihop till en del och låt jäsa en 1 timme.
5. Blanda farinsocker och kanel i en skål och vänta tills degen jäst klart.
6. Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
7. Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen.
8. Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
9. Låt jäsa i 30 min under en bakduk
10. Gör i ordning glasyren.
11. Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.
12. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
13. Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar