Du behöver:
Bullar:
- 35 gram torrjäst
- 240 ml varm mjölk (lite mer än finger varmt ca 45 grader)
- 1 1/4 dl socker
- 80 gram smör ( rumsvarmt)
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 9,5 dl mjöl
- 150 gram farinsocker (ca 2,5 dl)
- 2½ msk kanel
- 80 gram smör rumsvarmt
- 125 gram smör
- 3,5 dl florsocker
- 80 gram cream cheese
- 1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
- 1 krm salt
1. Lös upp jästen i den varma mjölken.
2. Blanda socker, smör, salt och ägg.
3. Tillsätt mjöl och blanda väl.
4. Knåda ihop till en del och låt jäsa en 1 timme.
5. Blanda farinsocker och kanel i en skål och vänta tills degen jäst klart.
6. Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
7. Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen.
8. Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
9. Låt jäsa i 30 min under en bakduk
10. Gör i ordning glasyren.
11. Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig. Är den inte det så kan man stoppa in den i micron en liten stund.
12. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
13. Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar