söndag 13 januari 2013

Glutenfri räkpaj


Ikväll har vi gjort en räkpaj. Om man tittar på första bilden ser den ut som den skulle behöva lite mer tid i ugnen, men den ska vara sådär. Halvrinning och krämig. Receptet kommer från min gudmor och vi har ätit den här pajen så länga jag kan minnas. Helt värt att testa om man vill prova något annat än äggstanning varianten.

Du behöver:

Pajdeg:
  •  3 dl glutenfri grövre mjölmix
  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 ägg
Fyllning: 
  • 3 klickar margarin
  • 2-3 msk majsstärkelse
  • 3-4 dl mjölk ( brukar ta en burk matlagningsgrädde och späda ut med mjölk, men det funkar bra att bara ta det man har) 
  • 1 fiskbuljongtärning
  • dill 
  • en påse räkor
Gör så här:

Blanda mjölmix, margarin och ägg i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda medan du gör fyllningen på 200 grader.
Smält margarin, tillsätt majsstärkelse och rör om. Tillsätt mjölk/grädde, sätt i buljongtärningen. Rör tills det tjocknar. Tillsätt dill och till sist räkorna. Grädda pajen 20-30 minuter. Låt svalna något när den är klar.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar