Du behöver för 4 portioner
- 3-4 medelstora potatisar
- 2 msk finriven gul lök
- ½tsk salt
- 1 krm pepparmix
- Smör & rapsolja ( till stekning)
- ca ½ burk Philadelphiaost med yoghurtsmak eller crème fraiche
- ca 75 g regnbågsrom
- 2 msk finhackad rödlök
skala och skölj potatisen. Riv den på rivjärnets grövsta sida. Blanda löken med potatisen. Salta och peppra. Krama ur så mycket vätska som möjligt ur potatisblandningen. Det går lätt om man lägger potatisrivet på dubbelt hushållspapper eller en handduk och trycker ur vätskan. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Klicka i potatisblandningen och platta ut så att de blir flortunna, lagom stora flarn. Det ska vara som en liten virkad spetsduk. Stek tills potatisflarnen är gyllenbruna på båda sidor.
Servera direkt med en klick yoghurtost eller crème fraiche, regnbågsrom och lök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar