söndag 20 februari 2011

Glutenfri skinkpaj

Vi hade lite fredagsmys häromkvällen och jag gjorde en skinkpaj. Det här är ett bra recept för er som har gluten. Pajskalet är inte svårt att göra och det smakar inte så dumt heller.

Du behöver:

Pajskal:

  • 3 dl glutenfri mjölmix (grövre)
  • 100 gram smör eller margarin
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 200 gram skinka
  • en påse riven ost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ett krm vitpeppar
  • ett krm paprika krydda
  • salt
Gör så här:

Lägg ugnen på 200 grader. Mixa mjölmix, smör och ägg i en matberedare tills det blir en smet. Tryck ut i formen och ställ i kylen några minuter. Förgrädda pajskalet ungefär 10 minuter. Lägg i skinka och strö över ost. Blanda sedan ihop ägg, mjölk och kryddorna och häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter. ( Den blir godare om den får stå en stund efter ugnen) Ät och njuuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar