Runebergstårtor: ( ca 7 stora)
- 1 ägg
- 1 1/4 dl socker
- 125 gram margarin, smält
- ½ dl sur grädde
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl skorpsmulor
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl mald mandel eller hasselnötter
- 2 tsk kardemumma
- 100 gram pudersocker
- vatten
- hallonsylt
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smält avsvalnat margarin, mald mandel, sur grädde, skorpsmulor och kardemumma. Sikta ner mjöl och bakpulver. Sätt smeten i formarna. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter. Lägg en syltklick på tårtan medan den är varm. ( jag lade i en syltklick före ugnen och efter så det blev en gömma i muffinsen) Blanda pudersocker och vatten. Spritsa en krans runt sylten när tårtan kallnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar