torsdag 24 februari 2011

Runebergstårta

Blev att göra Runebergstårtor till broder på beställning. Jag gjorde mina glutenfria men nu lägger jag ut grundreceptet. ( Vill ni ha det glutenfritt så byter ni bara ut mjölet mot glutenfritt mjöl och skorpsmulorna mot glutenfritt) Fick aldrig smaka dem själva men jag fick goda betyg. För övrigt har jag fått ny design på min blogg som underbara Emilia Nydahl fixat. Tack <3

Runebergstårtor: ( ca 7 stora)
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 125 gram margarin, smält
  • ½ dl sur grädde
  •  2 dl vetemjöl
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1 tsk bakpulver 
  • ½ dl mald mandel eller hasselnötter
  • 2 tsk kardemumma
Garnering:
  • 100 gram pudersocker
  • vatten
  • hallonsylt
Gör så här: 
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smält avsvalnat margarin, mald mandel, sur grädde, skorpsmulor och kardemumma. Sikta ner mjöl och bakpulver. Sätt smeten i formarna. Grädda i 200 grader ca 10-15 minuter. Lägg en syltklick  på tårtan medan den är varm. ( jag lade i en syltklick före ugnen och efter så det blev en gömma i muffinsen) Blanda pudersocker och vatten. Spritsa en krans runt sylten när tårtan kallnat  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar