söndag 31 juli 2011

Ugnsstekt potatissallad

Det här måste nog vara sommarens sallad för mig. Den är otroligt god och somrig. Ett riktigt sommartillbehör när man grillar. 


Ingredienser:

  • 800g nypotatis
  • 2 knippor morötter
  • 1-2 rödlökar 
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 40 g smält smör 
  • flingsalt, nymalen svartpeppar 
  • dill
  • 1 knippe rädisor
Gör såhär:
1. Skrubba potatisen och lägg på en bakpappersbeklädd plåt. Skrubba eller skala morötterna som delas på längden, rödlöken klyftas tunt. Blanda med potatisen. Pressa vitlöken i smöret och häll det över potatissalladen. Strö på flingsalt, peppar och hackad dill. Blanda allt lätt. 
2. Grädda i 225 grader i ca 25 min tills allt är genomstekt men med spänst kvar. Tillsätt de klyftade rädisorna när det är 5-7 min kvar av stektiden. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar