onsdag 7 september 2011

Glutenfria plättar

Skulle göra någonting roligt men snabbt idag. Ingenting kändes roligt så tillslut blev det plättar. Inte så roligt men ack så gott. Här har ni ett riktigt bra recept på glutenfria plättar. Betyget blev väl godkänt.
 " Godaste plättarna sedan jag fick gluten, det smakar plättar"


Ingredienser för ca 15 st:

  • 3 ägg
  • 7dl mjölk
  • 4½ dl glutenfri mjölmix, fin eller grov väljer du själv
  • 4tsk socker
  • 1 krm salt
  • smör eller margarin till stekning


Gör så här:
(vill man ha en mer fiberrik pannkaka så kan man ersätta 1-2 dl av mjölmixen med rent havre)
1. Vispa samman ägg och ca 1 dl av mjölken. 
2.Häll ner mjölmixen och fortsätt vispa.
3. Sped med resten av mjölken.
5. Häll i sockret och saltet.
6.Låt smeten stå en stund, ca 10 minuter för att tjockna lite.
7. Stek plättarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar