Ingredienser:
24-28 st
- 4ägg
- 5dl strösocker
- 2 krm salt
- 3/4 dl kakao
- 3 dl vetemjöl
- 200g smält smör
- 200g kokosflingor
- 2dl strösocker
- 1dl ljus sirap
- 1½ dl vispgrädde
- 75g smör
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt, kakao, mjöl och det smälta smöret. Rör samman det till en slät smet.
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper , ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen på 225 grader i ca 20-30 min.
3. Toscasmet: Mät upp alla ingredienser till smeten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme 3-5 min. Rör med trägaffel under tiden.
4. Ta kakan ur ugnen och bred på toscasmeten i ett jämnt lager. Grädda ytterligare 10 min tills kakan är gyllene.
5. Skär kakan i lagom stora bitar medan den fortfarande är varm.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar