söndag 11 september 2011

Kokostoscabitar

Här har vi en lyxig kaka med ett gyllene kokostäcke. Jag gjorde mina glutenfria och det förklarar varför de inte ser ut som de skulle kunna göra. Men de smakar mycket bättre än de ser ut. 


Ingredienser:
24-28 st

  • 4ägg
  • 5dl strösocker
  • 2 krm salt 
  • 3/4 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 200g smält smör
Toscasmet:

  • 200g kokosflingor
  • 2dl strösocker 
  • 1dl ljus sirap 
  • 1½ dl vispgrädde 
  • 75g smör
Gör så här:
1. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt salt, kakao, mjöl och det smälta smöret. Rör samman det till en slät smet. 
2. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakpapper , ca 25x35 cm. Grädda kakan mitt i ugnen på 225 grader i ca 20-30 min. 
3. Toscasmet: Mät upp alla ingredienser till smeten i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och låt sjuda på svag värme 3-5 min. Rör med trägaffel under tiden. 
4. Ta kakan ur ugnen och bred på toscasmeten i ett jämnt lager. Grädda ytterligare 10 min tills kakan är gyllene. 
5. Skär kakan i lagom stora bitar medan den fortfarande är varm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar