lördag 17 september 2011

Kycklingpaj med cashewnötter

Här har vi lite mera fredagsmys för den som gillar cashewnötter. Finns både i pajskalet och i fyllningen. En smarrig paj om du frågar mig.


Pajdeg:

  • 1dl cashewnötter 
  • ½dl ananasspad
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 100g smör
  • 2msk vatten
Äggstanning:

  • 3 ägg
  • ½dl créme fraiche 
  • 2tsk curry
  • salt, svartpeppar
  • 2dl riven cheddarost
Fyllning:

  • ca 500g kycklingfilé
  • 2msk smör
  • 1 purjolök 
  • 1 liten burk ananas
  • ½dl hackade cashewnötter 
Garnera med:

  • 1 paket bacon
  • 1msk strimlad persilja

Gör så här:
1. Lägg cashewnötter, mjöl och bitar av smöret i skålen till matberedaren. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör smulorna till en degboll. 
2. Ta upp och tryck ut pajdegen i en pajform med en löstagbar kan ca 24 cm diameter. Låt pajskalet vila i kylen ca 30 minuter 
3. Skär kycklingen i bitar och stek i en stekpanna med smöret i 10 min. Tillsätt skivad purjolök och stek i fem minuter till. Häll av ananasspadet i ett mått, spara ½ dl. 
4. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Lägg i kyckling, purjolök och ananas i bitar i pajskalet. 
5. Vispa ihop övriga ingredienser och den rivna osten. Häll över pajskalet och strö över nötterna. Grädda i 25 min i nedre delen av ugnen. 
6. Stek bacon och strö över tillsammans med persilja före servering.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar